• Oznam pre rodičov

          • Od 2. septembra sa budeme riadiť novým ŠKOLSKÝM SEMAFOROM (uvedený nižšie), na základe ktorého:

             

            1. Pri nástupe do škôlky (2.9.2021) predloží zákonný zástupca dieťaťa písomné Vyhlásenie o bezpríznakovosti (príloha 1a) osobne alebo prostredníctvom Edupage. Vyhlásenie nájdete na WEB stránke alebo si vyzdvihnete priamo v budove školy 27.8.2021 alebo pri nástupe dieťaťa do MŠ
            2. Zamestnanci aj návštevníci školy musia mať v interiéri prekryté horné dýchacie cesty rúškom. Všetci sa riadia podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, dodržiavajú hygienické a bezpečnostné predpisy vyhlaska_237.pdf. Deti MŠ nemusia mať rúško. 
            • zákonný zástupca predkladá pri nástupe do školy "Vyhlásenie o bezpríznakovosti". Toto vyhlásenie sa predkladá aj po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní, teda vrátane víkendov a sviatkov (prostredníctvom EduPage alebo v tlačenej forme).
            • zákonný zástupca môže dieťa plniace si povinnú predškolskú výchovu ospravedlniť na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť, deti, ktoré ešte nie sú na povinnej predškolskej výchove a chýbajú v MŠ, rodič oznámi dôvod neprítomnosť triednemu učiteľovi a informujeo predbežnom nástupe dieťaťa do MŠ.
            • ak RÚVZ preruší vyučovanie v triede, zákonný zástupca dieťaťa má nárok na ošetrovné (OČR), alebo ak dieťa vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia detského lekára; ak sa rozhodne na základe vlastnej vôle nechať dieťa doma, nárok na OČR nemá.
            • zákonný zástupca je povinný nahlásiť škole informáciu o kontakte dieťaťa s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 alebo informáciu o nariadenej karanténe detí všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo miestne príslušným RÚVZ. Zákonný zástupca taktiež bezodkladne informuje školu v prípade potvrdenia na ochorenie COVID-19. Dieťa v týchto prípadoch nemôže navštevovať školu.

             

            Prílohy:

            1a Vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka.

            Vyhlasenie_o_bezinf.1a_ziak.docx

             1b Vyhlásenie o bezpríznakovosti zamestnanca(rodiča):

            Vyhlasenie_o_bezinf.1b_zamestnanec.docx

              2.  Oznámenie o výnimke z karantény: Oznamenie_o_vynimke_z_karanteny.docx

              3.  Školský semafor:       Skolsky_semafor_2021_2022_manual_pre_vsetky_typy_skol.pdf

              4.  informácie MŠVVaŠ  https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/

             

          • Oznam o začiatku školského roka 2021/2022

          • Milí rodičia, začiatok školského roka 2021/2022 sa uskutoční 2.9.2021. MŠ bude pre deti otvorená od 6.30 hod do 16.30 hod. Deťom do MŠ prineste papučky, náhradné veci na oblečenie, pyžamká.

            Prosíme Vás, aby ste deťom veci podpísali a vložili do skriniek, ktoré budú mať  v šatni pripravené.  Deti ktoré budú prichádzať po prvý krát  do MŠ sa dohodnú s triednou p. učiteľkou o dĺžke pobytu dieťaťa v MŠ (Adaptačný program).

            Prosíme Vás,  ak niektoré deti nenastúpia do MŠ 2.9.2021, ešte si ich ponecháte doma, oznámte to vedúcej školskej jedálne, nakoľko všetky deti sú prihlásené na stravu od 2.9.2021. 

            Zároveň Vás prosíme o vypísanie tlačiva ,,Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, nakoľko sa deti vracajú z domáceho prostredia. Tlačivá sú priložené ako príloha a tiež pokyny Ministerstva školstva SR.

          • Oznam pre 5-ročné deti k obedom zadarmo od šk.roku 2021/2022

          • Vážený rodičia, posielam Vám informáciu ohľadom dotácie na stravu pre 5-ročné deti.

            Dotáciu na stravu podľa § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách je možné poskytnúť na:

                deti v poslednom ročníku MŠ, ktoré nedovŕšili 6 rokov veku (5 ročné deti v poslednom ročníku MŠ), nakoľko na tieto deti nie je možné si uplatniť z dôvodu veku dieťaťa nárok na zvýšený daňový bonus, ale je možné si uplatniť nárok na tzv. dvojnásobný daňový bonus;

                deti v poslednom ročníku MŠ, ktoré dovŕšili 6 rokov veku a v ZŠ, ktoré nedovŕšili 15 rokov veku ak žijú v domácnosti, ktorej členovia si neuplatnili (osoby so zdaniteľným príjmom), alebo si nemohli v zmysle zákona o dani z príjmov uplatniť nárok na zvýšený daňový bonus (napr. poberatelia dôchodkov, nezamestnaní);

            Upozorňujeme, aby rodičia tejto kategórie detí (od 6 do 15 rokov), ktorí majú nárok na uplatnenie si zvýšeného daňového bonusu uprednostnili uplatnenie si tohto daňového bonusu, nakoľko ak sa na dieťa poskytne dotácia na stravu v zmysle § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách zanikne im nárok na akýkoľvek daňový bonus úplne.

                deti v ZŠ, ktoré už dovŕšili 15 rokov veku (napr. z dôvodu opakovania ročníka, odkladu povinnej školskej dochádzky), nakoľko na tieto deti nie je možné z dôvodu veku dieťaťa si uplatniť zvýšený daňový bonus, ale je možné si uplatniť nárok na tzv. základný daňový bonus.

            Nárok na poskytnutie dotácie na stravu podľa § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách preukazuje zákonný zástupca dieťaťa zriaďovateľovi čestným vyhlásením, a to nezávisle od veku dieťaťa, t.j. povinnosť predloženia čestného vyhlásenia sa vzťahuje aj na zákonných zástupcov detí, ktoré nedovŕšili 6 rokov veku a sú v poslednom ročníku MŠ, resp. deti, ktoré dovŕšili 15 rokov veku.


            V praxi to znamená, ak dieťa dovŕši napr. 4.10.2021 - 6 rokov, dovtedy poberáte aj dvojnásobný daňový bonus od zamestnávateľa a môžete požiadať aj do 4.10.2021 aj na dotáciu na stravu. Po dovŕšení 6 rokov už máte na výber: dotáciu na stravu alebo zvýšený daňový bonus. 

            Treba podpísať aj čestné vyhlásenie, aj keď má dieťa 5 rokov.

            Poprosíme Vás obratom poslať vyplnené čestné vyhlásenie buď priamo na oubrestovany@westcom.sk alebo na ek.brestovany@gmail.com.

            Termín odoslania a uplatnenie dotácie na stravu je do 10.8.2021. Po tomto dátume bude poskytnutá dotácia až od októbra, ktoré údaje je tiež potrebné poslať najneskôr do 17.8.2021.

            Ďakujeme 

            ZŠ s MŠ Brestovany