• Zápis detí do MŠ pre šk. rok 2022/2023

          • OZNÁMENIE O ZÁPISE DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY V BRESTOVANOCH

             

             

            Zápis detí do materskej školy pre nasledujúci školský rok 2022/2023 v zriaďovateľskej pôsobnosti obce  Brestovany sa uskutoční v súlade s pokynmi MŠVVaŠ SR

             

            od 1. mája 2022 do 31. mája 2022.

             

            V zmysle §28a ods. 1 zákona č. 245/2008 Z. z. (školský zákon) bude v školskom roku 2021/2022 musieť plniť povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole každé dieťa, ktoré dosiahlo 5 rokov veku do 31. 8. 2022.

             

            Prihlásenie dieťaťa do MŠ môžete urobiť elektronickou formou, vyplnením on-line prihlášky  na webe materskej školy. V hornej časti – O škôlke – Elektronická prihláška.

            Zároveň si vyplní aj Žiadosť o prijatie do MŠ ktorá je zverejnená na web stránke. (V hornej časti – O škôlke – Dokumenty na stiahnutie – Žiadosť o prijatie) Žiadosť do materskej školy predkladá rodič potvrdenú od všeobecného lekára pre deti a dorast o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa. Vyplnenú, podpísanú oboma rodičmi a potvrdenú od lekára  môžete poslať prostredníctvom e-mailu.

             

            V prípade že elektronická komunikácia nie je možná, je možné poslať žiadosť poštou na adresu materskej školy, ktorá je zverejnená na web stránke.

             

            Vyplnenú žiadosť môžu rodičia doručiť do materskej školy aj osobne s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení v termíne:

             

            10.5.2022  a 11.5.2022 v čase od 10.00 do - 12.00 hod.

             

            Žiadosť zákonného zástupcu dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami do materskej školy, zákonný zástupca k žiadosti predloží: - potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, - vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a  odporúčanie všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré má byť jednoznačné, či odporúčajú prijatie tohto dieťaťa so ŠVVP: - do „bežnej“ materskej školy                                                                               

             

            Prednostne  sa budú prijímať deti, ktoré dosiahli päť rokov do 31.augusta 2022, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné a potom sa budú prijímať deti podľa veku.

             

                                                                                          PaedDr. Silvia Debnárová

                                                                                                riaditeľka ZŠ s MŠ