• Celoplošné testovanie COVID-19 a možné dopady na dochádzku dieťaťa do MŠ.

          • Milí rodičia,

            v dňoch 31.10. a 1.11.2020 sa uskutočnilo celoplošné testovanie COVID-19, počas ktorého sa mohla situácia  vo Vašej domácnosti zmeniť. Obraciame sa na Vás s prosbou o dodržiavaní opatrení vyplývajúcich z celoplošného testovania  a usmernení Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

            Modelové situácie rodiča a dieťaťa:

            a) rodinní príslušníci sú negatívni –  pri vstupe  do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia  sa rodičia preukážu potvrdením o negatívnom výsledku testu a   predkladajú vyhlásenie o bezinfekčnosti (priložené tlačivo)

            b) rodinný príslušník v spoločnej domácnosti je pozitívny – dieťa ostáva v karanténe

            c) dieťa  je pozitívne – ostáva  v 10-dňovej izolácii – zákonný zástupca oznamuje škole povinnú izoláciu dieťaťa,  informuje lekára

            d) rodič sa testovania nezúčastnil – nevie sa  preukázať negatívnym výsledkom testu, podľa vyhlášky č. 16 nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v tomto prípade odporúča, aby zákonný zástupca neumiestňoval dieťa do materskej školy na najbližších 10 kalendárnych dní.

             

            Príloha č. 2.

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti.pdf

             

          • Usmernenie k postupu materských škôl a základných škôlvčase platnosti Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020

          • 1. Materské školy budú počas jesenných školských prázdnin, tak ako aj doposiaľ, v prevádzke vzávislosti od aktuálnych potrieb zákonných zástupcov detí, prednostne tých, ktorí sa aktívne zúčastnia na zabezpečení plošného testovania obyvateľov. Bod 1 Rozhodnutia ministra školstva č. 2020/17949:1-A1810 z 23. októbra 2020 sa vzťahuje na všetky druhy škôl, okrem materských škôl. Zriaďovateľ materskej školy môže prevádzku materskej školy v čase jesenných školských prázdnin prerušiť vzmysle platnej legislatívy, ak zákonní zástupcovia neprejavia záujem oprevádzku materskej školy.

            2. V čase riadnej prevádzky materskej školy môže riaditeľka/riaditeľ materskej školy požiadať zákonných zástupcov dieťaťa, ktorí sú nezamestnaní alebo sú na rodičovskej či materskej dovolenke, aby si, vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu súvisiacu svýskytom a šírením ochorenia COVID-19, ponechali dieťa vdomácej starostlivosti anedávali ho do materskej školy. Bez súhlasu zákonného zástupcu ale nie je možné obmedziť dochádzku žiadneho dieťaťa do materskej školy.

            3. Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré navštevuje materskú školu, predloží poceloplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu obezinfekčnosti. Tlačivo upravené vzmysle Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 zverejní ministerstvo školstva na svojom webovom sídle. Materská škola nevyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT -PCRtestu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID 19.

          • Opatrenia od 15.10.2020

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom na aktuálnu situáciu a nové usmernenia ÚVZ SR a odporúčania MŠVVaŠ SR zo dňa 12.10.2020 a 14.10.2020 vedenie školy vypracovalo nasledujúce podmienky, ktoré  v najbližšom období je potrebné dodržiavať z dôvodu zabezpečenia zvýšenej ochrany zdravia v súvislosti s COVID 19.

            Podmienky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia detí v materskej škole od 15.10.2020

                                                            

            Prevádzka materskej školy: od 6.30 hod – do 16.30 hod

             

            1. Materskú školu môže navštevovať len úplne zdravé dieťa bez akýchkoľvek príznakov choroby.
            2. Vstup cudzím osobám /okrem zamestnancov školy a zákonných zástupcov/ do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby.
            3. Pri ceste do materskej školy sa sprevádzajúce osoby a deti riadia aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ.
            4. Celkový čas zdržiavania sa vo vonkajších a vnútorných priestoroch materskej školy sprevádzajúce osoby deti  obmedzia na nevyhnutné minimum. Dieťa môže sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca.
            5. Sprevádzajúca osoba pri vstupe do budovy  použije dezinfekciu rúk. V interiérových priestoroch materskej školy sa pohybuje vždy v rúšku.
            6.  Dieťa vstupuje do budovy materskej školy v rúšku rovnako ako osoba, ktorá ho sprevádza. Pri vstupe si dezinfikujú ruky a ranný zdravotný filter sa vykonáva podľa štandardných pravidiel.
            7. Deti  v triedach od 3 do 6 rokov majú výnimku pri nosení rúška, ale dôrazne sa odporúča nosiť rúško.
            8. Zákonný zástupca zabezpečí náhradné rúško do skrinky.
            9. Pri pobyte vonku deti nenosia rúška.
            10. O 8.15 hod budova MŠ sa zamyká a prebieha dezinfekcia vstupných priestorov..
            11. Nie je možné, aby si deti nosili hračky a iné predmety z domu.
            12. Materská škola v prípade podozrenia na akútne ochorenie (nielen na COVID-19), dieťa nepreberie.
            13. Pedagogický zamestnanec nosí rúško alebo ochranný štít v interiéri aj v exteriéri MŠ.
            14. Nepedagogickí zamestnanec nosí v interiéri rúško, s výnimkou ak je v miestnosti sám.
            15. V miestnosti, kde sa zdržujú deti  je zabezpečené časté a intenzívne vetranie.
            16. Dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa deti, pedagogickí zamestnanci a ďalší zamestnanci nachádzajú, sa musí vykonáva najmenej raz denne.
            17.  Osobitná pozornosť sa venuje dezinfikovaniu šatňových/vstupných priestorov, do ktorých vstupujú sprevádzajúce osoby; rovnako dezinfikovaniu dotykových plôch kľučiek, vypínačov, zábradlí a ich okolia minimálne 2x denne.
            18. Toalety sú vybavené mydlom v dávkovači a jednorazovými papierovými utierkami (obrúskami) pre bezpečné osušenie rúk. Upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha minimálne 2x denne a podľa potreby.  

             Stravovanie v materskej škole - pokyny zostávajú nezmenené.

             

            Zákonný zástupca

            1. Predkladá po každom prerušení dochádzky dieťaťa do materskej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane sviatkov a víkendov) písomné vyhlásenie zákonného zástupu o bezinfekčnosti.
            2. Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.
            3. Rešpektuje, že nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy.
            4. Berie na vedomie, že ak dieťa v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, alebo inej choroby, je  umiestnené do samostatnej miestnosti, nasadí si rúšku a pedagogický zamestnanec  bezodkladne kontaktuje zákonných zástupcov, ktorí si ho ihneď vyzdvihnú.
            5. Dieťa ako podozrivé na ochorenie COVD 19 môže určiť jedine príslušný RÚVZ alebo všeobecný lekár pre deti a dorast.
            6. Ak je podozrivý podrobený RT-PCR testu a výsledok je:
              • negatívny, zákonný zástupca informuje školu, výchovno-vzdelávací proces pokračuje v štandardnom spôsobe. Podozrivé dieťa manažuje príslušný RÚVZ, alebo všeobecný lekár pre deti a dorast.
              • pozitívny, zákonný zástupca informuje školu. Podozrivé dieťa ďalej manažuje príslušný RÚVZ alebo všeobecný lekár pre deti a dorast. Škola prechádza do oranžovej fázy podľa usmernenia MŠVVaŠ SR.
              • V prípade, že podozrivé dieťa nie je podrobené RT-PCR testu, podozrivé dieťa manažuje príslušný RÚVZ alebo všeobecný lekár pre deti a dorast. Škola sa ďalej riadi usmerneniami príslušného RÚVZ.
            7. Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky školy zahrnuté v tomto dokumente.

                                                                                                                    ĎAKUJEME VÁM ZA POCHOPENIE

          • Oznam pre rodičov - Jesenné prázdniny zmena

          • Na základe uskutočneného prieskumu bude prevádzka materskej školy zatvorená počas jesenných prázdnin v čase od 30.10.2020 do 2.11.2020.

            V čase od 6.11.2020 do 9.11.2020 Vás budeme ešte informovať.

             

             

          • Oznam pre rodičov

          • Prosíme rodičov, aby deti prichádzali do materskej školy s rúškom a jedno náhradné rúško mali v skrinke.

             

          • Oznam pre rodičov - začiatok prevádzky materskej školy

          • Vážený rodičia, nový škoský rok 2020/2021 a otvorenie prevádzky materskej školy sa začína od 2.9.2020 v čase                                        

                                                        od 6 : 30 hod. -   do 16 : 30 hod.

             

            Tešíme sa na Vás detičky.

             

          • Pokyny k organizácii školského roka 2020/2021 - MŠ od 2.9.2020

          • Základná škola s materskou školou, J. Nižnanského 1, 919 27 Brestovany

             

             

            Organizácia a prevádzkové pokyny  materskej školy  po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19   pre  školský rok 2020/2021

             

            .

            Vážení rodičia, zverejňujeme pokyny platné pre vzdelávanie na našej materskej škole v čase trvania pandémie ochorenia COVID – 19  v zmysle nariadenia MŠ SR, ktorý rešpektuje opatrenia a rozhodnutia ÚVZ SR. Upravujú sa iba na tie základné prevádzkové podmienky, ktoré sa líšia  od štandardných podmienok vyplývajúcich zo školských, hygienických, pracovnoprávnych a ďalších predpisov Ministerstva školstva. Pokyny vychádzajú z dokumentu, ktorý je koncipovaný ako Alert (výstražný) systém a manuál odporúčaní v troch úrovniach – zelenej, oranžovej a červenej. Zelená fáza predstavuje stav, kedy sa v materskej škole nevyskytlo žiadne podozrivé ani pozitívne dieťa či zamestnanec na ochorenie COVID-19. Oranžová fáza zachytáva situáciu, kedy sa v materskej škole vyskytlo dieťa alebo zamestnanec podozrivý na ochorenie COVID-19. Červená fáza obsahuje zoznam opatrení pri dvoch a viac potvrdených pozitívnych prípadoch medzi deťmi alebo nepedagogickými pracovníkmi alebo jedným pedagógom.

             

             

            Prevádzka MŠ od 2. 9. 2020  bude v čase

                                                     

                                                        od 6 : 30 hod. -   do 16 : 30 hod

             

             

            Počas prevádzky MŠ  bude platiť Školský poriadok MŠ  s nasledujúcimi základnými opatreniami:

            1. Dochádzku do materskej školy umožní len deťom z rodín, ktoré nie sú v karanténe.
            2. Obmedzí vstup sprevádzajúcich osôb do priestorov materskej školy na nevyhnutný čas, a to max. 10 min.
            3. Dieťa sa odovzdáva pri vstupe do triedy pedagogickému zamestnancovi aj potrebnými s vyplnenými papiermi. (vyhlásenie, dotazník) - nájdete na https://www.minedu.sk/materske-skoly-aktualizovane-2682020/ príloha č. 3 a príloha č. 4, alebo pri vstupe do budovy MŠ.
            4. Zamestnanci materských škôl podľa svojho uváženia a možností, zabezpečia dostatočné vzdialenosti medzi deťmi pri hrových aktivitách, vzdelávaní i oddychu.
            5. Vedenie materskej školy zabezpečí dostatok dezinfekčných prostriedkov, potrebných pre zabezpečenie stanovených hygienicko-epidemiologických podmienok vo všetkých priestoroch materskej školy a v exteriéri materskej školy.
            6. Zamestnanci školy nosia rúško, pedagogický zamestnanci alebo odborný zamestnanec (napr. asistent učiteľa alebo špeciálny pedagóg) musí mať rúško alebo ochranný štít.
            7. Zakazuje sa zhromažďovania osôb pred materskou školou;
            8. Sprevádzajúca osoba prichádza do materskej školy v rúšku, resp. v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami

             Organizácia pri preberaní a odovzdávaní detí do/z MŠ

            • privádzanie  detí  do MŠ a odovzdanie  zodpovednému pracovníkovi  v čase od 6:30  do 7.00 hod  do dvoch zberných  skupín, od 7.00 hod  do 8:30 hod. do určenej triedy podľa rozdelenia.
            • vyzdvihnutie dieťaťa z MŠ zo svojej triede v čase od 15:00  do 15:30 hod. od 15.30  do 16.30 hod. sa už deti budú spájať do dvoch skupín
            • pri vstupe do MŠ je zabezpečený každodenný zdravotný filter, to je meranie teploty detí každej triedy  povereným zamestnancom bezdotykovým teplomerom.

            Zákonný zástupca je povinný

            • dodržiavať hygienicko – epidemiologické opatrenia pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom priestore materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov – 2 m, dezinfekcia rúk),
            • dodržiavať pokyny zástupcu riaditeľa materskej školy, ktoré upravujú podmienky materskej školy v čase  trvania pandémie ochorenia COVID – 19.
            • odovzdať  dieťa výhradne zamestnancovi, ktorý dieťa prevezme až po zmeraní teploty a na základe záveru ranného zdravotného filtra,
            • predložiť  pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy, alebo po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie
            • rešpektovať pravidlá nosenia hračiek a iného materiálu alebo pomôcok z domáceho prostredia do materskej školy ( hračky, plyšové hračky a iné drobnosti  na spanie),
            • v prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informujte príslušného vyučujúceho a zástupcu riaditeľa školy
            • povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo príslušným regionálnym hygienikom.
            • ako sprevádzajúca  osoba vložiť dieťaťu náhradné rúško do jeho skrinky,
            • pri vstupe do budovy MŠ si dezinfikovať ruky, vstupovať len s rúškom a v priestoroch MŠ (interiér, exteriér, pred materskou školou) sa  zdržiava čo najmenej, aby sa minimalizoval kontakt medzi osobami

                  Organizácia a obsah predprimárneho vzdelávania

            • V závislosti od poveternostných podmienok sa prevažná väčšina aktivít s deťmi a pre deti bude organizovať v exteriéri, v areáli MŠ,
            • pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti nebudú musieť nosiť rúška,
            • materská škola počas trvania pandémie nebude organizovať žiadne spoločné akcie a hromadné podujatia, kde dochádza k združovaniu väčšieho množstva osôb,
            • zvýšenú pozornosť budeme venovať rozvíjaniu a upevňovanie hygienických návykov osobitne pred stravovaním a po príchode zvonku. Budeme dbať na to, aby si deti osvojili návyk umývať si ruky efektívnym spôsobom, ktorý zamedzuje prenos nákazy,
            • v miestnosti, kde sa bude zdržovať skupina, bude zabezpečené časté a intenzívne vetranie,
            • priestory materskej školy a hygienické zariadenia a priestory umyvární, ako aj hrové prvky v exteriéri sa budú dezinfikovať najmenej dvakrát denne a podľa potreby aj opakovane,
            • osobitná pozornosť sa bude venovať dezinfikovaniu šatňových priestorov, do ktorých vstupujú sprevádzajúce osoby; rovnako dezinfikovaniu dotykových plôch kľučiek, vypínačov, 
            • umyvárky budú vybavené mydlom v dávkovači a jednorazovými papierovými utierkami (obrúskami) pre bezpečné osušenie rúk. Poháriky, zubné pasty a zubné kefky, handerné uteráky sa zatiaľ  nebudú používať,
            • smetné koše budú zabezpečené tak, aby nebol nutný fyzický kontakt  rúk s košom pri zahadzovaní odpadu (odstránenie vrchného uzáveru koša),
            • školské stravovanie bude zabezpečené v bežnej podobe v triedach a  skupina  detí z vrchného podlažie v jedálni,
            • pri odpočinku bude dodržaná dostatočné vzdialenosti medzi lôžkami, pričom odporúčaná vzdialenosť je aspoň 1 meter medzi lôžkami,
            • Odpočinok detí bude prebiehal obvyklým spôsobom,
            • medzi lôžkami bude zabezpečaená dostatočná vzdialenosť,
            • výmena posteľnej bielizne  1x za dva týždne bežným spôsobom.

            Tento dokument sa vzťahuje na základné prevádzkové podmienky elokovaného pracoviska ZŠ s MŠ J. Nižňanského 1 v Brestovanoch po dobu trvania potreby dodržiavania epidemiologických opatrení a odporúčaní.

             

          • Oznam pre rodičov - nástup od 15.6.2020

          • Rodičia, ktorí majú záujem o škôlku od 15.6.2020 (tj. pondelok) môžu prihlásiť dieťa na mail: skolka.brestovany@gmail.com do 12.6.2020 (tj. piatok) a zároveň, aby prihlásili dieťa aj na stravu do 12.00 hod. na tel. číslo: 033/5596310.

            Ďakujem

             

          • Oznam pre rodičov - predškoláci

          • Žiadame rodičov detí - predškolákov, ktoré budú navštevovať od 01.09.2020 prvý ročník ZŠ, aby prišli v stredu 10.06.2020 v čase od 13.00 hod - 16.00 hod do triedy 4.A ZŠ s občianskym preukazom a rodným listom dieťaťa.

             

            Ďakujeme

          • Žiadosť

          • Žiadam rodičov, ktorí prihlásili deti od 01.06.2020 do MŠ, aby nám toto prihlásenie potvrdili aj mailom skolka.brestovany@gmail.com

             

            Ďakujem

            Bc. Emília Hudecová

            zástupkyňa pre MŠ

          • Dôležité upozornenie pre rodičov - Vyhlásenie

          • Tlačivo Vyhlásenia si prosím stiahnite a prineste vyplnené a podpísané pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy. Pri každom prerušení dochádzky dieťaťa viac ako tri dni, je potrebné opätovne vyplniť, podpísať a odovzdať tlačivo pri vstupe do MŠ.

            Ak nemáte možnosť priniesť už vyplnené tlačivo, formulár vám poskytneme pri vstupe do MŠ a je potrebné ho ihneď vypísať, podpísať a odovzdať poverenému zamestnancovi materskej školy.

            Tlačivo nájdete na odkaze pod textom.

          • Spúšťame prevádzku materskej školy od 1.6.2020

          • Organizačné pokyny

            Prevádzka materskej školy bude spustená 1.6.2020 na základe prieskumu a záujmu rodičov. Všetky organizačné pokyny sú v súlade s platnými aktuálnymi  hygienicko – epidemiologickými nariadeniami. Pred nástupom je nutné prečítať si pokyny k prevádzke, ktoré nájdete na odkaze - pokyny.doc.

            V prípade poklesu detí v škole nie je možné už v priebehu prevádzky nahradiť ich novými deťmi.

             

          • Oznam pre rodičov - nástup do MŠ od 1.6.2020

          • Vážení rodičia,

            Ministerstvo školstva umožnilo otvorenie materských škôl od 01.06.2020 s určitými nariadeniami a kritériami, ktoré sú zverejnené na stránke Ministerstva školstva. Naša materská škola bude v prevádzke max. 9 hodín denne, v čase od 7.00 hod do 16.00 hod. Rodičia, ktorí majú záujem o MŠ v čase pandémie, majú možnosť prostredníctvom emailu skolka.brestovany@gmail.com v dňoch 20.05.2020 (streda) a 21.05.2020 (štvrtok) poslať email s menom dieťaťa a pracovnú činnosť rodičov, podľa ktorej sa uskutoční výber. Počet detí na triedu bude obmedzený - 15 detí v triede. Pri výbere detí sa bude postupovať podľa kritérií  určených  v rozhodnutí ministerstva.

            Prihlasovanie a odhlasovanie zo stravovania bude prebiehať ako v čase mimo pandémie.

          • Žiadosť o prijatie dieťaťa do našej materskej školy

          • Milí rodičia, vzhľadom  na dodržiavanie epidemiologických opatrení, uprednostňujeme elektronickú komunikáciu pri zápise detí do MŠ.

             

            1. Termín zápisu detí do MŠ na šk. rok 2020/21 bude prebiehať v mesiaci MÁJ 2020 (od 30. apríla do 30. mája 2020)

            1.1. - podávanie žiadostí o prijatie sa bude organizovať bez osobnej prítomnosti detí, prednostne vyplnením elektronickej prihlášky

            1.2. - potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa sa bude vyžadovať, ak do času vydávania rozhodnutia  o prijatí dieťaťa zákonní zástupcovia dodatočne nepriložia potvrdenie o zdravotnom stave, dieťa bude prijaté len na adaptačný pobyt.

            1.3. - ak pôjde o prijatie dieťaťa so ŠVP, nebude sa vyžadovať predloženie vyjadrenia príslušného  zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, ak zákonní zástupcovia dieťaťa so ŠVP nepriložia potvrdenie  o zdravotnom stave a vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva  a prevencie dieťa bude prijaté len na diagnostický pobyt.

             

            Bc. Emília Hudecová

            zástupkyňa pre MŠ

          • OZNÁMENIE O ZÁPISE DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY V BRESTOVANOCH

          • Zápis detí do materskej školy pre nasledujúci školský rok 2020/2021 v zriaďovateľskej pôsobnosti obce  Brestovany sa uskutoční v súlade s pokynmi MŠVVaŠ SR

             

            od 30. apríla 2020 do 31. mája 2020.

             

            Pri podaní žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy sa nebude vyžadovať potvrdenie o zdravotnom stave. Odporúča sa komunikácia elektronickou formou, vyplnením on-line prihlášky na webe materskej školy.

            V hornej časti – O škôlke – Elektronická prihláška.

             

            ▪ V prípade že elektronická komunikácia nie je možná, je možné poslať žiadosť poštou na adresu materskej školy, ktorá je zverejnená na web stránke.

            V hornej časti – O škôlke – Dokumenty na stiahnutie – Žiadosť o prijatie.


             

            V nevyhnutných prípadoch sa bude dať vyplnená prihláška doručiť do materskej školy osobne s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení v termíne:

             

            12.5.2020 od 9,00 do 12,00 hod.

             

            ▪ ak do času vydávania rozhodnutia o prijatí dieťaťa zákonní zástupcovia dodatočne nepriložia potvrdenie o zdravotnom stave, dieťa bude prijaté len na adaptačný pobyt,

            ▪ ak pôjde o prijatie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, nebude sa vyžadovať predloženie vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie; ak zákonní zástupcovia dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami dodatočne nepriložia potvrdenie o zdravotnom stave a vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, dieťa bude prijaté len na diagnostický pobyt.

                                                                                         

                                                                                          PaedDr. Silvia Debnárová

                                                                                                riaditeľka ZŠ s MŠ

          • Úhrada príspevku na čiastočnú úhradu nákladov (školné)

          • Na základe rozhodnutia hlavného hygienika a Ústredného krízového štábu sa prerušuje vyučovanie na školách a v školských zariadeniach v období od 16.03.2020 až do odvolania.

            Za toto obdobie podľa § 28 ods. 7 písm. b) zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní sa príspevok v materskej škole na základe rozhodnutia zriaďovateľa neuhrádza za dieťa, ktoré nedochádzalo do materskej školy v čase školských prázdnin alebo bola prerušená prevádzka materskej školy zapríčinená zriaďovateľom  alebo inými závažnými dôvodmi, v týchto prípadoch uhrádza zákonný zástupca pomernú časť určeného príspevku.

            Prosíme rodičov, aby príspevok od apríla až do odvolania, neuhrádzali!!!