• Deň matiek

          • Milá mamička, nech Ti tento deň prinesie toľko šťastia a radosti,

            koľko lásky ty sama rozdávaš svojim najbližším po celý čas!

          • OZNÁMENIE O ZÁPISE DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY V BRESTOVANOCH

          • Zápis detí do materskej školy pre nasledujúci školský rok 2021/2022 v zriaďovateľskej pôsobnosti obce  Brestovany sa uskutoční v súlade s pokynmi MŠVVaŠ SR

             

            od 1. mája 2021 do 31. mája 2021.

             

            V zmysle §28a ods. 1 zákona č. 245/2008 Z. z. (školský zákon) bude v školskom roku 2021/2022 musieť plniť povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole každé dieťa, ktoré dosiahlo 5 rokov veku do 31. 8. 2021.

            Prihlásenie dieťaťa do MŠ môžete urobiť elektronickou formou, vyplnením on-line prihlášky  na webe materskej školy. V hornej časti – O škôlke – Elektronická prihláška.

            Zároveň si vyplní aj Žiadosť o prijatie do MŠ ktorá je zverejnená na web stránke. (V hornej časti – O škôlke – Dokumenty na stiahnutie – Žiadosť o prijatie) Žiadosť do materskej školy predkladá rodič potvrdenú od všeobecného lekára pre deti a dorast o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa. Vyplnenú, podpísanú oboma rodičmi a potvrdenú od lekára  môžete poslať prostredníctvom e-mailu.

             

            V prípade že elektronická komunikácia nie je možná, je možné poslať žiadosť poštou na adresu materskej školy, ktorá je zverejnená na web stránke.

             

            Vyplnenú žiadosť môžu rodičia doručiť do materskej školy aj osobne s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení v termíne:

             

            11.5.2021 až 13.5.2021 v čase od 10,00 do 12,00 hod.

             

            Žiadosť zákonného zástupcu dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami do materskej školy, zákonný zástupca k žiadosti predloží: - potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, - vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a  odporúčanie všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré má byť jednoznačné, či odporúčajú prijatie tohto dieťaťa so ŠVVP: - do „bežnej“ materskej školy                                                                               

             

            Prednostne  sa budú prijímať deti, ktoré dosiahli päť rokov do 31.augusta 2021, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné.

             

                                                                                          PaedDr. Silvia Debnárová

                                                                                                riaditeľka ZŠ s MŠ

             

          • Oznam pre rodičov predškolákov - Zápis do 1. ročníka

          • Vážení rodičia, zápis do 1. ročníka v tomto školskom roku práve prebieha elektronickou formou, v zmysle odporúčaní MŠ SR.

             

            Prihlášku nájdete na stránke školy: www.zsbrestovany.edupage.org v časti Úvodná stránka - O škole (na vrchnej lište) - Elektronická prihláška. Údaje vypíšte aj s diakritikou (mäkčene, dĺžne) a skontrolujte si všetky zapísané údaje.

             

            Žiadosť o odklad povinnej školskej dochádzky nájdete na našej stránke: O škole - Dokumenty na stiahnutie - Žiadosť o odklad PŠD

             

            Prihlášku vytlačenú a  podpísanú oboma rodičmi  odovzdáte v škôlke u triednych p. učiteliek najneskôr do 19.04.2021 (pondelok).

             

          • Oznam - od 22.03.2021 - obnova prevádzky materskej školy

          • Milí rodičia,

            S prihliadnutím  na pomerne priaznivú epidemiologickú situáciu v obci, zriaďovateľ rozhodol nasledovne:

            od 22.3.2021 sa obnovuje prevádzka MŠ pre všetky 4 triedy.

            Podmienkou bude negatívny COVID test jedného z rodičov nie starší ako 7 dní.

            Pred nástupom dieťaťa do MŠ je potrebné vyplniť Vyhlásenie o bezinfekčnosti Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu  zverejnené na stránke ministerstva školstva pod číslom 11a). Vyhlásenia odovzdajú rodičia pri vstupe do budovy. Prosíme rodičov, ktorí v rámci ochrany zdravia svojich detí nedajú dieťa do MŠ, alebo sú práve v karanténe, aby odhlásili svoje dieťa  u triednej pani učiteľky obratom, najneskôr do 19.3.2021 do 12.00.hod .

             

            .

             

          • Oznam od 15.3.2021

          • Vážení rodičia,

            podľa zverejneného aktuálneho regionálneho Covid automatu, Brestovany sa stále nachádzajú v IV. stupni varovania.

            Od pondelka 15.03.2021 bude naďalej prebiehať prevádzka materskej škôly len pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti. 

          • Oznam - prevádzka MŠ od 08.03.2021

          • Vážení rodičia,

            v zmysle nového uznesenia vlády SR, rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a stanoviska RÚVZ bude aj naďalej prebiehať prevádzka materských škôl  pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti. 


            Zákonní zástupcovia, ktorí budú mať zaradené deti do MŠ, sú povinní priniesť a odovzdať vyplnené vyhlásenie, ktoré si môžete stiahnuť tu č.11/c



          • Oznam - Jarné prázdniny

          • Milí rodičia, počas jarných prázdnin prevádzka v MŠ bude prerušená pre nízky záujem rodičov o MŠ z kritickej infraštruktúry a rodičov, ktorým práca neumožňuje vykonávať prácu z domu.

            Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí nás v tejto situácii chápu a pomáhajú pri zvládaní náročného obdobia. Želáme  si, aby sa situácia počas prázdnin  zmenila a dúfame, že sa čoskoro uvidíme. Počas budúceho týždňa Vás budeme informovať o ďalších postupoch týkajúcich sa prevádzky MŠ od 8.3.2021.

             

          • Oznam od 22.02.2021

          • Od budúceho pondelka 22.02.2021 sme stále v zozname čiernych okresov, preto prevádzka MŠ pokračuje len pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu na základe rozhodnutia RÚVZ Trnava a zriaďovateľa.